100 Cele mai puternice femei din business. Care este povestea lui Eleni Skoura, executive board member şi head of retail banking, ING Bank România

Postat la 06 mai 2024 170 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Care este povestea lui Eleni Skoura, executive board member şi head of retail banking, ING Bank România

Venituri totale (2022): 2,84 mld. lei;

Profit net (2022): 1,25 mld. lei;

Nr. de angajaţi (2022)*: 3.530


BioGRAFIE:

Cu o carieră în banking dezvoltată în două ţări şi şase culturi bancare organizaţionale diferite, Eleni Skoura este acum executive board member şi head of retail banking în cadrul ING Bank România.


► În urmă cu douăzeci de ani, perspectiva mea profesională a fost profund influenţată de experienţa mea de lucru în cadrul comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de vară de la Atena, din 2004. Acest rol nu a fost doar un loc de muncă, ci o imersiune într-un mediu în care munca în echipă, rezolvarea problemelor şi depăşirea limitelor erau parte din rutina zilnică. Aspiraţiile mele de atunci nu se refereau doar la evoluţia carierei în sensul tradiţional, ci şi la trăirea unei „vieţi curajoase”.

► În esenţă, realitatea călătoriei mele profesionale a coincis cu gândurile şi aspiraţiile mele iniţiale. Iar acum, mai mult ca niciodată, cred în ceea ce tatăl meu îmi spunea mereu: că dăm sens oricărui lucru pe care îl facem atât timp cât nu ne ferim de responsabilitate şi tratăm fiecare zi ca pe o oportunitate de a învăţa şi de a creşte şi că fiecare persoană trebuie să se simtă creativă şi productivă pentru a putea simţi satisfacţia propriei vieţi.

► Pe măsură ce generaţiile Z şi Alpha vor deveni mai active din punct de vedere financiar, acestea vor modela cererea de produse financiare digitale, de opţiuni sustenabile de investiţii şi practici bancare responsabile social, deschizând calea pentru generaţiile următoare. În opinia mea, digital bankingul va deveni norma determinată de factori precum confortul, accesibilitatea şi experienţele personalizate. Pe de altă parte, open bankingul va putea crea un ecosistem financiar mai interconectat, mai colaborativ şi mai inovator.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.